Design: het ei van Columbus

Design zorgt er voor dat je publiek krijgt wat het nodig heeft, soms is dat een avontuur, soms een saaiere oplossing. Hoe zit dat?
Ik ga je nu een voorbeeld voorschotelen, dus ga er maar eens even goed voor zitten..

Voorbeeld:
Rij 300 meter met een trein, ga vervolgens 300 meter in een achtbaan.
Zelfde afstand, compleet andere ervaring.

/einde voorbeeld

Uitleg voorbeeld: We willen dat de spoorwegen ons zo direct mogelijk van A naar B brengen want niemand wil langer in de trein zitten dan absoluut noodzakelijk. In de trein zitten is immers net zo leuk als luisteren naar het geslurp van soep slobberende mensen.

Maar als ik naar een achtbaan ga dan wil ik juist niet dat ik zo direct mogelijk van A naar B ga.
Ik wil dan avontuur. Ik wil zo lang mogelijk over die 300 meter doen en van iedere seconde van die ervaring genieten. Het gaat bij design om de vraag hoe je de meeste impact hebt, als je een achtbaan ontwerpt of wanneer een directe route uitstippelt.

Het effect van design zit dus in de functie van hetgeen ontworpen wordt.

Zo is design het ei van Columbus.

Website design

Een uniek ontworpen website. Een website die dus speciaal voor jouw doel ontworpen is. Waar opmaak, inhoud en boodschap samenwerken. En eentje die praktisch is, eentje die ruimte geeft tot ontwikkeling en potentieel heeft voor de toekomst.
Ja eentje die je zelf kunt uitbreiden tot ongeveer een whopping 1000 pagina's. Zonder extra kosten.
En dat je ook nog zoekmachine optimalisatie kunt toepassen. En een website die die je zelf kunt verhuizen als je het helemaal zat bent.
Oja en een die je zelf kunt onderhouden.
Dat is heel goed mogelijk!

Ik werk met GRAV CMS. Dat is een content management systeem dat met een beetje passen en meten voor bijna alle mkb bedrijven geschikt is. Het is een relatief eenvoudig programma dat je met enig oefenen zo in de fingers hebt.

Content design

Het spel tussen website ontwerp en content creatie wordt gespeelt met een heel dun scheidingslijntje. Nu wil het toeval dat ik dikke voeten heb dus ik ga over dat lijntje heen alsof het er niet is. Maar goed. Ik ontwerp ook al je pagina's en campagnes als daar behoefte aan is, ik design afbeeldingen en maak je pagina's op. Het lijkt een beetje op het ontwerpen van een boek of magazine. Jullie leveren de inhoud, ik zorg dat het er netjes bij staat en goed te lezen is.

Ontwerpen van websites en content is essentieel voor goede online resultaten.

Het ontwerpen doe ik, het ei dat ben jij!